Rad imam slovo Seznam forumov
Prijava Registriraj se Pogosta vprašanja Seznam članov Išči Rad imam slovo Seznam forumov




Magnet ustvarjalnosti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Rad imam slovo Seznam forumov » Učimo se za življenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ucitelj
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.03. 2006, 16:24
Prispevkov: 1803
Kraj: Dob pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: 02 Avg 2007 16:58    Naslov sporočila: Magnet ustvarjalnosti Odgovori s citatom

Postanimo magnet ustvarjalnosti življenja
Delo, Polet, čet., 26.07.2007
Very Happy
Kako vam gre? Poskušate ali samo berete in zmajujete z glavo? Vam je uspelo kaj ustvariti z metodo, ki sem jo opisala v prejšnjih dveh sestavkih? Ko sem spomladi z vami delila poskus, kako jajce postaviti tako, da stoji pokončno brez opore, je bilo podobno. Ogromno se vas je odzvalo in uspelo vam je narediti to, kar ste nekoč imeli za nemogoče. Mnogi pa ste se samo zabavali ob branju. Kakor koli, oboje je prav. Vsak naj ravna tako, kot mu ustreza.
Ker naše misli ustvarjajo realnost, ki jo živimo, lahko s tem, ko se naučimo misliti neomejeno, ustvarimo še boljše življenje. Takšno razmišljanje spodbudi ustvarjalnost in razširi naše zmožnosti, pripelje nove priložnosti in nam končno dovoli, da imamo več česar koli. Razširiti svoje razmišljanje pomeni razviti domišljijo. Domišljija nam je bila dana prav zato, da presežemo omejitve, v katerih živimo. Z njo ustvarjamo nove stvari. Naša domišljija lahko potuje kamor koli po svetu in lahko ustvari kar koli, pa naj bo še tako neverjetno. Razvijate jo tako, da vedno pomislite: kaj bi bil najboljši možen rezultat? Ko pomislite nanj, se prisilite, da pomislite še na boljšega. Razmišljajte na veliko, razširite svoje cilje. Zahtevajte več, kot mislite, da lahko dobite. Igrajte se z novimi idejami in ne mislite, da morajo biti nekaj posebnega. Predstavljajte si sebe, kako imate vse, kar želite – odlično službo, denar na banki, prekrasno razmerje. Potem si še predstavljajte, da tako živijo tudi drugi. Torej, če si želite več strank, si predstavljajte, da jih dobite in da jih dobijo tudi vsi drugi, ki jih potrebujejo. To vas bo naučilo, da je obilja dovolj za vse na svetu.
Čustva za temi mislimi pa so tista, ki določijo hitrost, s katero ustvarjate. Če si nečesa res želite, bo prišlo hitreje, kot če ste samo mlačni v svojem razmišljanju. V sebi ustvarite navdušenje.
Vaše sanje se uresničujejo.
Želja, ustvariti nekaj novega, pa naj bo to nov kos oblačila, več denarja, nova avto ali hiša, pride tudi zato, ker ste pripravljeni doseči nekaj več in tako izrabiti svoje potenciale. Mnogi pa zmotno mislijo, da bodo te stvari zapolnile njihovo življenje. Mu dodale novo kakovost. Mislijo recimo, da bi večja količina denarja ustvarila občutek varnosti in gotovosti. To ni res. Celo nasprotno je. Več denarja mnogokrat v ljudeh spodbudi še več strahov. Zato je, preden začnemo ustvarjati, treba delati s temi kakovostmi.
So kakovosti, ki jih je treba razviti v sebi, preden pridemo do večje količine denarja. Šele tako postanemo magnet za to, kar želimo.
Sledi še vaja.
Izberite miren, prijeten kotiček, se umirite, zaprite oči in se sprostite. Nekajkrat vdihnite in izdihnite ter začnite opravljati vajo vizualizacije. Najprej v mislih izberite nekaj, kar želite imeti. Pomembno je, da verjamete, da lahko to prejmete. Razmišljajte pozitivno in odločite se, da boste to stvar imeli. Lahko je majhna stvar, vsota denarja, neka kakovost, kot so notranji mir, radost, veselje, ljubezen … kar koli. Bodite natančni v opisovanju, razmišljajte o vseh malenkostih. Naj bo predstava o tej stvari v vašem umu čim bolj živa. Lahko tudi izberete simbol, ki predstavlja to, kar želite. Potem pa si predstavljajte, da je v vas vir energije. Okoli sebe si predstavljajte navoj ali spiralo. Ta spirala ali navoj se začne blizu vašega solarnega pleksusa in se širi nad vami in pod vami. Potem začnite iz svojega središča v to spiralo pošiljati energijo, ki kroži po navojih. Ustvarili ste magnet iz svoje energije. Znova pomislite na to, kar želite pritegniti v svoje življenje, in začnite to pritegovati k sebi. Lahko si predstavljate, da prihaja v vaše roke, ali da to vidite okoli sebe. Ko se vaš energijski magnet širi in privlači, se začnite ukvarjati z dogodki, ki so potrebni, da stvar dobite. Gotovo bo treba storiti nekaj korakov proti temu. Vse to počnite, dokler ne začutite, da se je nekaj sklenilo, in potem začutite tudi upad energije. Energija se gradi, raste in nato upada. Zato vizualizirajte samo, dokler se počutite dobro.
Vajo izvajajte, dokler lahko vizualizirate navoj ali spiralo okoli sebe. Če ste sposobni občutiti, kako se energija gradi in potem upade, ali začutiti »klik«, ki napoveduje konec, pomeni, da ste začeli pritegovati tisto, kar ste vizualizirali. Uporabljajte to vajo, kolikokrat želite. Občutili boste, da je včasih energije veliko, drugič pa manj. Včasih bo vaš navoj velik, drugič manjši. To ne pomeni, da slabo opravljate vajo, ampak nakazuje, koliko energije morate vložiti v to, da se nekaj manifestira. Zato eksperimentirajte. Pomembno pa je imeti samo pozitivne misli o tem, kar privlačite in potem tudi prejmete. Včasih se stvar pojavi tudi v drugačni obliki, kot si predstavljamo. Predajte se temu, verjetno je bolje za vas, da ima takšno obliko.
Naj vas preseneti to, kaj vse lahko ustvarjamo z energijo. Predvsem pa se med vajo zabavajte in spoznali boste, da je ustvarjalnost nekaj najlepšega, najlažjega in najbolj zabavnega na svetu.
Poleg tega človeka napolni z energijo svetlobe in potem v svetu vlada luč.

Varja Kališnik


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Ucitelj Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Rad imam slovo Seznam forumov » Učimo se za življenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database