Rad imam slovo Seznam forumov
Prijava Registriraj se Pogosta vprašanja Seznam članov Išči Rad imam slovo Seznam forumov




Odličen šesti!

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Rad imam slovo Seznam forumov » Šah
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ucitelj
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.03. 2006, 16:24
Prispevkov: 1804
Kraj: Dob pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: 03 Dec 2006 23:13    Naslov sporočila: Odličen šesti! Odgovori s citatom

Very Happy
Končano 8. državno prvenstvo

Prvak je Leon Krajnc

Če smo še pred leti igralci iz zahodnega dela Slovenije retorično ponujali "vzhodnjakom" dvoboj in se pri tem nasmihali, češ saj nimajo igralcev, je 8. državno prvenstvo stvari postavilo na glavo. Igralci z one strani Save in Trojan so dosegli popoln uspeh. Prvi finalni turnir prvenstva Slovenije na spletnem strežniku je trajal dobrih 22 mesecev.

Zmagovalec je znan že vsaj pol leta. To je upokojenec iz Maribora, v dopisnem šahu že pravi veteran, mednarodni mojster Leon Krajnc, ki je šestkrat zmagal in šestkrat remiziral ter končal turnir z 9 točkami. Zmagal je zasluženo, čeprav mu je dolgo časa "dihal za ovratnik" drugouvrščeni Janko Potrata, ki je tudi iz Maribora. Potrata je v dopisnem šahu že zelo dolgo, pa ga vseeno nismo pričakovali tako visoko. Ima namreč precej nižji rating in prvič se je preizkusil na spletnem strežniku. Za svojo borbenost si zasluži vse pohvale, saj je 8,5 točke dosegel ob dveh porazih. Pohvale si zasluži tudi tretjeuvrščeni Vlado Turičnik iz Raven na Koroškem, ki ga je prav to prvenstvo lansiralo med najboljše igralce v državi.

Tudi četrti je po svoje Štajerec, čeprav že dolgo živi v Ljubljani. Jože Hriberšek, ki je branil naslov, je namreč rojen v okolici Ljutomera. Njegova uvrstitev je solidna, na koncu mu je le malo zmanjkalo, da se uvrsti med prvo trojico. Enako število točk (6,5) je osvojil mladi Mariborčan Tomaž Kostanjevec, ki mu peto mesto v državi pomeni doslej največji dopisni uspeh. "Zahodnjaki" so se kar po vrsti uvrstili v sredino ali v spodnji del lestvice. Polovico možnih točk (6) so osvojili Bogdan Osolin, Mirko Bandelj in Viktor Jemec. Za Osolina in Jemca je to lepa uvrstitev medtem, ko smo od Bandlja pričakovali nekoliko več.
Veliko število remijev je predvsem rezultat trenutnega pomanjkanja časa, saj je bil Mirko med turnirjem sredi hudih poslovnih projektov.

Spodnji del lestvice začenja s 5,5 točke Dušan Leben, ki smo ga glede na rating pričakovali v samem vrhu. Vendar je veliko število partij in pomanjkanje časa naredilo svoje. Sledita Dušan Merlini in Ivan Gričar s 4,5 točke. Od izkušenega Merlinija smo pričakovali več. Na zadnjih dveh mestih sta končala izkušeni Jože Grabner, ki je očitno plačal davek novi tehnologiji ter Boštjan Benko, ki smo ga pričakovali veliko višje.


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Ucitelj Pošlji zasebno sporočilo
Ucitelj
Administrator foruma


Pridružen/-a: 31.03. 2006, 16:24
Prispevkov: 1804
Kraj: Dob pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: 23 Dec 2006 15:18    Naslov sporočila: Peti Odgovori s citatom

Very Happy
http://www.sah-zveza.si/rez/turnirji/ListRezultati.asp?ID=2798 Smile


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Najdi vse prispevke pod imenom Ucitelj Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Rad imam slovo Seznam forumov » Šah Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by phpBB © 2001- 2004 phpBB Group
Designed for Trushkin.net | Styles Database